1. Brandenburger Tor mit Berliner Mauer Dita e Bashkimit të Gjermanisë 2014
  2. Durchbruch bei EU-Haushalt 2011 Deklaratë e përbashkët lidhur me dialogun ndërmjet Kosovës dhe Serbisë
  3. Logo 15 Jahre deutsch-kosovarische Zusammenarbeit 15 vjetori i bashkëpunimit gjermano-kosovar
Brandenburger Tor mit Berliner Mauer

Dita e Bashkimit të Gjermanisë 2014

Më 3 tetor 2014 shënohet 24-vjetori i ribashkimit të Gjermanisë! Lexoni këtu fjalimet e Presidentit Federal, të Ministrit të Punëve të Jashtme dhe Ambasadores:

Durchbruch bei EU-Haushalt 2011

Deklaratë e përbashkët lidhur me dialogun ndërmjet Kosovës dhe Serbisë

Përfaqësuesi Special i BE-së dhe Shefi i Zyrës së BE-së në Kosovë bashkë me shefat e misioneve të shteteve anëtare të BE-së në Kosovë ka dhënë një deklaratë lidhur me dialogun ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.

Logo 15 Jahre deutsch-kosovarische Zusammenarbeit

15 vjetori i bashkëpunimit gjermano-kosovar

Bashkëpunimi pesëmbëdhjetë vjeçar gjermano-kosovar është shkak gëzimi. Ky përvjetor ofron mundësinë që bashkërisht me partnerët tanë të reflektojmë mbi të arriturat, mbi konsolidimin e përvojave të bëra dhe të hedhim shikimin drejt nevojave dhe sfidave të ardhshme, në kuadër të përgatitjeve të një strategjie të re.

VIS - Visa Information System

Sistemi Informativ Viza SIV

Sistemi Informativ Viza është një sistem i cili shërben për shkëmbimin e të dhënave rreth vizes ndërmjet Shteteve Shengen. Qëllimet e këtij sistemi janë: lehtësimi i procedurës për aplikim, lehtësimi i kontrollova në kufi si dhe rritja e sigurimit, që vlen edhe për aplikuesin. Nga 25.09.2014 në Turqi dhe në Ballkanin Perëndimor do të përdoret SIV.

Konferenca e Vendeve të Ballkanit Perëndimor më 28.08.2014, në Berlin

Synimi i kësaj iniciative është, që të diskutohet mbi pyetjet, të cilat gjatë një periudhe kohore disavjeçare janë akoma të hapura në rajon, dhe të jipen impulse të reja në zgjidhjen e tyre. Kjo ka të bëjë në veçanti me forcimin dhe mbështetjen e bashkëpunimit të shteteve të rajonit. Gjithashtu, ka të bëjë me afrimin drejt Evropës: Në aspektin politik, ekonomik por edhe sa i përket sundimit të ligjit. Gjermania qëndron prapa premtimit për një perspektivë evropiane për shtetet e Ballkanit Perëndimor.

Windpark

Energy Market South East Europe 2014 nga 18.-19.09.2014 në Prishtinë

Tregu Energjetik Evropa Juglindore 2014 vë në dispozicion një platformë mbi të cilën vendimmarrësit nga ekonomia energjetike dhe politika mund të shkëmbehen drejtpërdrejtë me njëri-tjetrin në lidhje me sfidat aktuale, mundësitë e investimeve dhe trendet e së ardhmës. Gjatë kësaj konference do të trajtohen këto tema:

  • Mundësitë dhe Sfidat - Çfarë është Evropa Juglindore presin në të ardhmen?
  • Ngritja e kapacitetit të prodhimit të energjisë dhe kërkesa për gaz natyror në Ballkanin Perëndimor
  • Ngritja e efiçencës së energjisë - Integrimi i energjisë të decentralizuar 
  • Mundësitë ndër-kufitare për gjenerimin e energjisë elektrike dhe të tregtisë në Evropën Juglindore

Më shumë informata lidhur me konferencën dhe regjistrimin mund të gjeni këtu:

Dorëzimi i letrave kredenciale

Ambasadorja e re Angelika Viets

Zonja Angelika Viets më 25.07.2014 ia dorëzoi Presidentes së Republikës së Kosovës, znj. Atifete Jahjaga, letrat kredenciale nga Presidenti i Republikës Federale të Gjermanisë Joachim Gauck. Me këtë ajo është Ambasadorja e re e Ambasadës Gjermane në Prishtinë

Ambasadori Dr. Peter Blomeyer

Intervistat lamtumirëse të Ambasadorit Blomeyer

Dr. Peter Blomeyer më 11 korrik 2014 e ka përfunduar mandatin e tij si Ambasador Gjerman në Kosovë. Në linqet e mëposhtme mund t'i lexoni intervistat e tij lamtumirëse dhënë për të përditshmet kosovare, në të cilat ai reflekton mbi zhvillimet e fundit në vend, gjatë dy viteve të mandatit të tij.

Durchbruch bei EU-Haushalt 2011

Tekst i përbashkët autorial i Ministrave të Jashtëm të Gjermanisë, Polonisë, Sllovakisë, Republikës Çeke dhe Hungarisë

10 vjet nga zgjerimi i BE-së - Çfarë na bashkon

Vitale për ne sot është që mbrojmë Bashkimin Evropian - veprën tonë të madhe të paqes – dhe nëpërmjet politikës së jashtme të fuqishme dhe të mençur të parandalojmë një ndarje të re të Evropës. Solidariteti, edhe ndaj fqinjëve, është njëri nga parimet kyçe, mbi të cilin është themeluar Evropa. Tani sërish ka ardhur koha për të dëshmuar këtë.

Joja Wendt në Kosovë

"Me 88 taste rreth botës" - kështu arriti pianisti i famshëm Joja Wendt më programin e tij edhe në Prishtinë, ku më 8 prill dha një koncert në Sallën e Kuqe në kuadër të Dam-Festivalit. Joja Wendt rrëmbeu publikun në një udhëtim rreth globit me muzikën e tij nga jazzi, te klasika e deri te heavy-metal, duke u përkujdesur kështu për një atmosferë rrëmbyese me moderimin e tij sharmant. Entuziazmin e tij për muzikën ai ua përcolli në një master-klasë edhe studentëve të interesuar të muzikës në Universitetin e Prishtinës. Në galerinë tonë të fotografive mund krijoni disa përshtypje rreth koncertit dhe master-klasës.

Ambasadori Dr. Blomeyer mban një fjalim dhe i dëshiron publikut një koncert magjepsës

Ambasadori Dr. Blomeyer mban një fjalim dhe i dëshiron publikut një koncert magjepsës

Joja Wendt përkujdeset për atmosferën heavy-metal në sallën e koncerteve

Joja Wendt përkujdeset për atmosferën heavy-metal në sallën e koncerteve

Publiku shijon koncertin rrëmbyes nga Joja Wendt

Publiku shijon koncertin rrëmbyes nga Joja Wendt

"Jam Session" me Joja Wendt, ambasadorin gjerman Peter Blomeyer dhe studentë të pianos

"Jam Session" me Joja Wendt, ambasadorin gjerman Peter Blomeyer dhe studentë të pianos

Publiku përshendet me entuziazëm aftësinë muzikale të Joja Wendt

Publiku përshendet me entuziazëm aftësinë muzikale të Joja Wendt

Entuziazmi i publikut bëri që Joja Wendt të kthehet disa herë në skenë

Entuziazmi i publikut bëri që Joja Wendt të kthehet disa herë në skenë

Joja Wendt i thelluar në botën e tij muzikore

Joja Wendt i thelluar në botën e tij muzikore

Joja Wendt me Dardan Selimajn, drejtorin e festivalit DAM

Joja Wendt me Dardan Selimajn, drejtorin e festivalit DAM

Joja Wendt gjatë moderimit të tij veçanërisht sharmant të koncertit

Joja Wendt gjatë moderimit të tij veçanërisht sharmant të koncertit

Mysafirë në pritjen pas koncertit

Mysafirë në pritjen pas koncertit

Master-klasë me Joja Wendt

Master-klasë me Joja Wendt

Dy studentë praktikojnë atë që kanë mësuar

Dy studentë praktikojnë atë që kanë mësuar

Universität Leipzig - Sportwissenschaftliche Fakultät

Bursat për sport të Universitetit Leipzig në bashkëpunim me Ministrinë Federale të Punëve të Jashtme

Fakulteti i Shkencave të Sportit i Universitetit Leipzig në kuadër të politikës së jashtme kulturore dhe arsimore të Ministrisë Federale të Punëve të Jashtme për përkrahjen e sportit çdo vit organizon dy studime pesëmujore si "kurse ndërkombëtare të kualifikimt të mëtejmë për mësimdhënës të edukatës fizike dhe trajnerë", në katër specializime dhe gjuhë të huaja, të cilat variojnë herë pas here.
Ky studim i ofron mësimdhënësve të edukatës fizike dhe trajnerëve, edhe nga Kosova, mundësinë që gjatë një kursi intesiv t'i aktualizojnë njohuritë e tyre sportive shkencore, si dhe t'i permirësojnë aftësitë sportive metodike në sportin e specializuar të tyre, në sportin e të hendikepuarve apo si trajterë të kondicionit.

Më shumë informata rreth konkurseve dhe ofertave të kursit mund ti gjeni këtu

Botschafter Reichel

Fjalimi i Komisionerit për Evropën Juglindore, Turqinë dhe shtetet e EFTA-s, Dr. Ernst Reichel, gjatë pritjes me rastin e shënimit të Ditës së Pavarësisë të Republikës së Kosovës, Berlin 19.02.2014

Viti i kaluar e ka merituar në mënyrë të pakufizuar kallëzuesin „historik“. Kjo për shkak se Kosova, ashtu sikurse edhe Serbia në mënyrë vendimtare dhe të matur i kanë shfrytëzuar mundësitë e ofruaruara. Për rrjedhojë është arritur të forcohet qenësisht shtetësia e Kosovës në territorin e saj dhe të thellohet integriteti i saj në bashkësinë ndërkombëtare.

Aussenminister Dr. Frank-Walter Steinmeier, offizielles Porträtfoto

1914 – Mbi dështimin dhe dobinë e diplomacisë

Tekst autorial nga Ministri Federal për Punë të Jashtme Frank-Walter Steinmeier mbi përkujtimin e shpërthimit të Luftës së Parë Botërore para 100 vjetësh. 

Human Rights

Politika e të drejtave të njeriut në Gjermani

Gjermania që në nenin 1 të kushtetutës i njeh të drejtat e njeriut: „Dinjiteti i njeriut është i paprekshëm. Për ta respektuar dhe për ta mbrojtur atë është obligim i të gjithë pushtetit të shtetit. Populli gjerman për këtë arsye i njeh të drejtat e pacenueshme dhe të patjetërsueshme të njeriut si bazë e secilës bashkësi të civilizimit, e paqes dhe e barazisë në botë.“ Gjermania është partnere kontraktuale e pothuajse të gjitha marrëveshjeve mbi të drejtat e njeriut të Kombeve të Bashkuara, sikundër edhe e të gjitha normave qendrore evropiane mbi të drejtat e njeriut.

Ambasadorja e Republikës Federale të Gjermanisë

Ambasadorja Angelika Viets

Angelika Viets

Caktimi i termineve tani vetëm në mënyrë elektronike

Që tani për të gjitha shërbimet konsullore (çertifikimet, kërkesat për pasaporta gjermane etj.), si dhe kërkesat për viza (vizë turistike, vizë afariste, vizë për bashkim familjar etj.) është i domosdoshëm caktimi i terminit në mënyrë elektronike.

Informatat kulturore të Ambasadës Gjermane në Prishtinë

Tschaikowsky-Ballett in der Staatsoper Berlin

Sektori i Kulturës i Ambasadës Gjermane ofron për të gjithë të interesuarit një mailing-listë, me anë të së cilës shpërndahen informata lidhur me ngjarje të ndryshme kulturore  që  organizohen në Kosovë.

Nëse interesoheni për teatër, muzikë dhe kino dhe nëse dëshironi t'i pranoni me anë të emailit "Informatat kulturore", atëherë Ju lusim ta plotësoni formularin kontaktues dhe të shënoni në hapësirën për tekst: "Informatat kulturore".

Komunikatat për shtyp në formë elektronike

Zeitungen

A punoni për ndonjë gazetë apo medium elektronik në Kosovë? Nëse dëshironi t’i pranoni komunikatat për shtyp dhe njoftimet e Ambasadës Gjermane nëpërmjet emailit, atëherë ju lusim që ta plotësoni formularin kontaktues dhe shënoni në hapësirën për tekst: “Komunikatat për shtyp”.  

Ambasada Gjermane Prishtinë në Facebook