1. Ambasadorja Viets gjatë pritjes për Ditën e Bashkimit të Gjermanisë 2016 Fjala e Ambasadores Gjermane, Angelika Viets, për 3 tetor 2016
  2.  Mesazhi i Ministrit Federal për Punë të Jashtme, Dr. Frank-Walter Steinmeier, për 3 tetor 2016
  3. Bundesaußenminister Frank-Walter Steinmeier Text autorial nga Ministri Federal për Punë të Jashtme Frank-Walter Steinmeier: Më shumë siguri për të gjithë në Evropë - Për një fillim të ri në fushën e kontrollit të armatimit
Ambasadorja Viets gjatë pritjes për Ditën e Bashkimit të Gjermanisë 2016

Fjala e Ambasadores Gjermane, Angelika Viets, për 3 tetor 2016

"Pa mbështetjen e partnerëve tanë, Gjermania e bashkuar nuk do të kishte qenë e imagjinueshme." Dje, me rastin e përvjetorit të 26. të Ribashkimit të Gjermanisë, ambasadorja gjermane, Angelika Viets, ka mbajtur një fjalim.

Mesazhi i Ministrit Federal për Punë të Jashtme, Dr. Frank-Walter Steinmeier, për 3 tetor 2016

Mesazhi i Ministrit Federal për Punë të Jashtme, Dr. Frank-Walter, Steinmeier me rastin e Ditës së Bashkimit të Gjermanisë më 3 tetor 2016

Bundesaußenminister Frank-Walter Steinmeier

Text autorial nga Ministri Federal për Punë të Jashtme Frank-Walter Steinmeier: Më shumë siguri për të gjithë në Evropë - Për një fillim të ri në fushën e kontrollit të armatimit

Publikuar në të përditshmen gjermane Frankfurter Allgemeine Zeitung më 26.08.2016

Joachim Gauck, Offizielles Foto des Bundespräsidenten

Mesazhi i Presidentit Federal Joachim Gauck drejtuar gjermanëve që jetojnë jashtë vendit për Ditën e Bashkimit të Gjermanisë 2016

Në Ditën e Bashkimit të Gjermanisë ne kujtojmë gjithë çfarë kemi arritur në vitet e fundit të historisë tonë. Ne e festojmë dëshirën për liri të shprehur nga populli në Leipzig, Plauen, Berlin dhe në shumë vende të tjera të RDGJ-së, revolucioni paqësor i të cilëve e bëri në të vërtetë të imagjinueshëm bashkimin e shteteve gjermane.

Logo der deutschen Sicherheitsratskandidatur

Kandidatura e Gjermanisë për Këshillin e Sigurimit 2019/20

Gjermania do të kandidojë për një vend jo të përhershëm në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara.Ministri i Jashtëm Steinmeier e ka bërë publik njoftimin për këtë kandidaturë për periudhën 2019/20 më 27.06.2016 në Hamburg. Zgjedhjet sipas parashikimeve do të mbahen në qershor të vitit 2018 në Asamblenë e Përgjithshme.

Steinmeier në bisedë me homologun e tij kosovar Hoxhaj

Steinmeier pret ministrin e jashtëm kosovar

Përparimi në procesin e reformave: Steinmeier pret ministrin kosovar për punë të jashtme Ministri i Jashtëm Steinmeier ka pritur të premten (22.07.) në Ministrinë Federale për Punë të Jashtme homologun e tij kosovar, Enver Hoxhaj. Në fokus të bisedës të të dy ministrave, krahas marrëdhënieve kosovaro-gjermane kanë qenë integrimi i Kosovës në bashkësinë ndërkombëtare, procesi i pajtimit në mes Kosovës dhe Serbisë, si dhe çështje të tjera të politikës ndërkombëtare. Në vazhdim të takimit është mbajtur një konferencë për shtyp. Lexoni këtu deklaratën e Ministrit të Jashtëm!

T'a mbrojmë Evropën duke e bërë më të mirë

Tekst editorial nga Ministri i Jashtëm Frank-Walter Steinmeier mbi situatën në Evropë pas referendumit të BE-së në Britaninë e Madhe. Teksti është publikuar nga data 05.07.2016 në gazeta të përditshme evropiane me renome, ndër tjerash El País, Le Monde, Rzeczpospolita, si dhe në Koha Ditore. Tekstin e plotë në gjuhën shqipe mund ta lexoni këtu:

Seminar i Shoqërisë së Evropës Juglindore me temë: Shaping the future in Kosovo

Seminar ndërkombëtar i Shoqërisë për Evropën Juglindore

Seminar ndërkombëtar i Shoqërisë për Evropën Juglindore Nga data 1 deri më 2 korrik 2016 në qytetin bavarez Freising është mbajtur një seminar me temën: Shaping the Future in Kosovo: A New Impetus for Dialogue and Cooperation. Qëllimi i seminarit ishte nxitja e dialogut në mes Kosovës dhe grupeve gjermane të interesit, si dhe takimet në mes të përfaqësuesve nga shoqëria civile, organizatat think-tank, mediet dhe politika në Kosovë, si dhe ekspertëve ndërkombëtarë.

Ornament

Ministri i Jashtëm Steinmeier me rastin e përfundimit të muajit të agjërimit, Ramazanit (Id al-Fitr)

Ministri i Jashtëm Frank-Walter Steinmeier i uron myslimanët dhe myslimanet në mbarë botën me rastin e përfundimit të muajit të agjërimit, Ramazanit.

Ambasadori Reichel

Ligjeratë e Emisarit për Ballkanin Perëndimor, Turqinë dhe shtetet e EFTA-s në 23 qershor 2016 në Prishtinë

Më 23 qershor 2016 Emisari për Ballkanin Perëndimor, Turqinë dhe Shtetet e EFTA-s, z. Dr. Ernst Reichel mbajti një ligjeratë në Institutin e Prishtinës për Studime Politike.  Ligjeratën në gjuhën angleze mund ta gjeni këtu: 

Außenminister Steinmeier

Kosova: një e ardhme evropiane

Op-Ed i përbashkët nga Federika Mogerini, Përfaqësuese e Lartë e Bashkimit Evropian për Politika të Jashtme dhe të Sigurisë dhe Nënkryetare e Komisionit Evropian dhe Frank-Walter Steinmeier, Ministër i Punëve të Jashtme i Gjermanisë i boruar në të përditshmen Koha ditore.

Kosova si shtet i sigurt i origjinës dhe procedura të përshpejtuara

Kosova si shtet i sigurt i origjinës dhe procedura të përshpejtuara: Informacione rreth ndryshimeve aktuale në procedurat e azilit  gjeni këtu:

Ambasadorja e Republikës Federale të Gjermanisë

Ambasadorja Angelika Viets

Angelika Viets

Caktimi i termineve në mënyrë elektronike

Që tani për të gjitha shërbimet konsullore (çertifikimet, kërkesat për pasaporta gjermane etj.), si dhe kërkesat për viza (vizë turistike, vizë afariste, etj.) është i domosdoshëm caktimi i terminit në mënyrë elektronike. Dhënia e termineve  për viza dhe çështjeve tjera konsullore është pa pagesë. Ambasada nuk bashkëpunon me agjenci private të shërbimeve/agjenci turistike. Ofertat për  shërbime të tilla nga këta ofertues duhet të konsiderohen në mënyrë kritike. Kërkesa ndaj tyre për këtë shërbim nuk është e nevojshme.

Ambasada Gjermane Prishtinë në Facebook

Informatat kulturore të Ambasadës Gjermane në Prishtinë

Tschaikowsky-Ballett in der Staatsoper Berlin

Sektori i Kulturës i Ambasadës Gjermane ofron për të gjithë të interesuarit një mailing-listë, me anë të së cilës shpërndahen informata lidhur me ngjarje të ndryshme kulturore  që  organizohen në Kosovë.

Nëse interesoheni për teatër, muzikë dhe kino dhe nëse dëshironi t'i pranoni me anë të emailit "Informatat kulturore", atëherë Ju lusim ta plotësoni formularin kontaktues dhe të shënoni në hapësirën për tekst: "Informatat kulturore".

Komunikatat për shtyp në formë elektronike

Zeitungen

A punoni për ndonjë gazetë apo medium elektronik në Kosovë? Nëse dëshironi t’i pranoni komunikatat për shtyp dhe njoftimet e Ambasadës Gjermane nëpërmjet emailit, atëherë ju lusim që ta plotësoni formularin kontaktues dhe shënoni në hapësirën për tekst: “Komunikatat për shtyp”.