Kulturë, arsim dhe sport

Brandenburger Tor

Kulturë, arsim dhe sport

Operette "Die Blume von Hawaii"

Kulturë dhe sport

Seksioni për Kulturë i Ambasadës Gjermane në Prishtinë në kuadër të politikave të saj të jashtme kulturore dëshiron ta prezantojë Gjermaninë në Kosovë si një shtet me sferë kulturore të larmishme dhe të njohur në mbarë botën, si dhe të jap kontributin e tij për mbrojtjen e llojllojshmërisë kulturore në botë dhe të krijojë një bazë stabile për marrëdhënje ndërkombëtare nëpërmjet dialogut në mes të njerëzve. Kjo rubrikë e faqës sonë të internetit Ju informon mbi punën kulturore të Ambasadës Gjermane në Prishtinë si projekte kulturore dhe aktivitete si dhe për marrëdhëniet kulturore ndërmjet Gjermanisë dhe Kosovës.  

Schüler im Klassenzimmer

Arsim

Përkrahja e gjuhës gjermane dhe forcimi i vendit të arsimit, Gjermanisë janë vetëm disa nga qëllimet e politikës së jashtme arsimore gjermane. Pse të mësohet gjuha gjermane, si funksionojnë shkëmbimet e nxënësve dhe të të rinjëve si dhe ato akademike dhe si financon Gjermania shkollimin profesional dhe kualifikimin e mëtejshëm. Të gjitha këto mund t'i mësoni këtu: Kjo rubrikë Ju informon mbi punën dhe iniciativën e Ambasadës Gjermane në Prishtinë dhe partnerëve të saj në sferën e arsimit.

Ambasada Gjermane Prishtinë në Facebook

Keni ndonjë pyetje apo sygjerim rreth punës së Seksionit për Kulturë? Ju mund të na shkruani nëpërmjet formularit kontaktues!

Tastatur