Biografia e Ambasadores

Ambasadorja Angelika Viets Zmadho fotografinë Ambasadorja Angelika Viets (© Ambasada Gjermane në Prishtinë)

Angelika Viets
e lindur më 09.01.1954Stuttgart, e martuar, 2 djem

1971
Matura
1971  -  1977 
Studime të Gjuhës dhe Letërsisë Amerikane, Angleze dhe Romane
1977
Magjistratura
1977  -  1979
Udhëheqëse e DAAD- së në Universitetin Gilan Rasht, Iran
1979  -  1981
Udhëheqëse e DAAD- së në Universitetin Tongji, Shanghai
1981  -  1984
Studime dhe Mësimdhënie në Osaka
1985  -  1987
Akademia e Ministrisë Federale për Punë të Jashtme
1987
Provimi Final i Ministrisë Federale për Punë të Jashtme
1987  -  1990
Ambasada në Tokyo
1990  -  1994
Ministria Federale për Punë të Jashtme
1994  -  1997
Ambasada në Madrid
1997  -  2000
Ambasada në Peking
2000  -  2002
Ministria Federale për Punë të Jashtme, Zëvëndes - Udhëheqëse në departementin për arsim
2002  -  2006
Sekretare e Përgjithshme e Qendrës Gjermano-Japoneze në Berlin
2006  -  2011
Ministria Federale për Punë të Jashtme, Udhëheqëse e Departamentit
2011  -  2014
Ambasada në Singapur, Ambasadore
prej 2014
Ambasada në Pristinë, Ambasadore