Mirë se erdhët në Gjermani

Deutschland Mecklenburg-Vorpommern Schleswig-Holstein Hamburg Bremen Niedersachsen Sachsen-Anhalt Berlin Brandenburg Baden-Würrtemberg Sachsen Thüringen Nordrhein-Westfalen Hessen Rheinland-Pfalz Saarland Bayern
Reichstagskuppel

Imazhi i mirë i Gjermanisë në botë

Për të katërtën herë Gjermania doli "shteti më i pëlqyer" në një anketë ndërkombëtare të BBC World Service. 62 për qind të të anketuarve nga 27 vende të botës vlerësuan pozitivisht ndikimin e Gjermanisë - tre për qind më shumë se vitin e kaluar.

Informacione rreth Gjermanisë

Kërkoni të informoheni rreth Gjermanisë? Ndoshta jeni duke planifikuar pushimet Tuaja në Gjermani ose dëshironi të kaloni atje një periudhë më të gjatë si nxënës, student ose i punësuar? Interesoheni për situatën politike në Gjermani? Këtu mund të gjeni informacione të mëtejshme:

Bankenviertel Frankfurt am Main

Punësimi në Gjermani

Informata më të hollësishme lidhur me kriteret për t'u punësuar në Gjermani mund të gjeni këtu:

Punësimi në Gjermani

Mirë se erdhët në Gjermani

Altes Rathaus in Bamberg

Moti dhe ora në Gjermani

Berlin:
03:51:51 6 °C
[Deutscher Wetterdienst]

"Zbulo Gjermaninë" - faqja e re e internetit në gjuhën gjermane

Brandenburger Tor in Berlin

Nëse dëshironi t'a zbuloni Gjermaninë në gjuhën gjermane, vizitoni faqën e internetit "Zbulo Gjermaninë" - kjo faqe është çdo ditë aktuale dhe preciz boton informatat më të rea për tematikat si politikë, kulturë, arsim, ekonomi dhe sport. Njoftohuni me Gjermaninë dhe të gjitha anet të saj!

Pamje nga Gjermania

Pariser Platz in Berlin

     

Trends and Perspectives

Migration, the digital revolution, the trend towards sharing rather than owning, and a new relaxed attitude to business: many factors are changing the way people live in Germany. In the “Trends and Perspectives” section of the latest edition of “DE Magazin Deutschland” and on deutschland.de, learn about how current trends are affecting society and life in Germany. You can also read a report about the rediscovery of the German forest, and gain some fascinating insights into the everyday work of deep-sea researcher Antje Boetius.

deutschland.de

Current media library on deutschland.de

Career: English Teacher

English Teachers are in demand in Germany.  Interested in looking into a career as a teacher?  This month at Young Germany we will give you step-by-step instructions on how to get the job, take you through the day of a freelance English teacher, and talk to a teacher who works at an international school.