Frank-Walter Steinmeier është zgjedhur President i 12. Federal

Frank-Walter Steinmeier wurde zum 12.Bundespräsidenten gewählt Zmadho fotografinë (© Michael Gottschalk/photothek.net)

Ish-Ministri i Jashtëm gjerman, Frank-Walter Steinmeier është zgjedhur President i 12. Federal nga Parlamenti Federal më 12 shkurt në Berlin. Në raundin e parë të votimit Steinmeier mori 931 nga 1.239 votat e vlefshme. Me këtë ai që në raundin e parë të zgjedhjes e mori shumicën e nevojshme absolute të votave sipas kushtetutës për t’u vendosur në pozitën më të lartë shtetërore. Në fjalimin e tij pas zgjedhjes, kreu i ri i shtetit që është 61 vjeç, tha: „Le të jemi të guximshëm dhe nuk do të brengosem për të ardhmen!“

Steinmeier do të merr përsipër detyrën e re më 19 mars 2017, pasi do të ketë bërë betimin solemn gjatë një mbledhjeje të përbashkët të Parlamentit dhe Këshillit Federal.

Frank-Walter Steinmeier President i ri Federal

Kështjella Bellevue